A Gonosz

itt vagy: Eropolis > Belváros > Blog > pandora > 1

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...
Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt?

pandora blogja


Krampuszok
Még az elején, a kezdeti szárnypróbálgatásaim alatt itt, egy éjjel privire hívott valaki. Pimasz volt, érdeklődő, kritikus, és lendületes. 12 órán át cseteltünk. Aztán heteken át minden nap... Még nem jött el a találkozás ideje, de a mindennapi hosszú beszélgetésekkel próbált visszatartani másoktól... Egyszer azt mondta:

- Összekoszolnak a krampuszok.

Rég nevettem akkorát! :D Krampusz alatt mindenkit értett, aki nem ő.
Soha még ilyen érdekes embert nem ismertem...hosszú és bonyolult, se-veled-se-nélküled történet lett, utazás egy hullámvasúton. Amióta itt vagyok, párszor megfordult velem a világ. 
Már nincs itt, de visszavonhatatlanul elindított egy úton, ahol megismerkedhetek egy bővebb önmagammal.

Történetek és gondolatok rólam, néha róla, néha a krampuszokról, néha meg bármi másról. ;)
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »
A Gonosz
#1 2015-04-30 04:42:29
Rögtön más tollával ékeskedek. Lesz ez majd másképpen is, de ez a kis írás olyan szépen megfogalmazza egy érzés lényegét, hogy még a szám is tátva maradt amikor olvastam. Fogalmam sincs, honnan való, de nem én írtam. Viszont tökéletes. :)

"A Gonosszal való szex mindig motiválóbb a Rendessel való szexnél. A Rendessel nem szexre vágysz, hanem beszélgetésre, törődő kézfogásra, nyugtatásra. A Rendes megbízható, kedves, kiszámítható.

A Gonosz felkavar, bizonytalan, kétes. Belebetegszel, hogy mikor jön, hogy jön-e még egyáltalán, hogy feloldozzon. Szeme gonosz, arca sokat megélt, mégis izgatólag hat az érzékeidre. Ebben akarsz megfulladni örökre. Nevetése luciferi, megjelenése gyanút kelt, humora rosszindulatú, mások vesztét akaró. Világa énközpontú, modora lekezelő, bántó. Esze, mint a tenger, agyában a hatalom. Észjárása hidegrázó, módszerei könyörtelenek. A Gonosz bárkit, bármikor megszerez. Egy hipnotizőr, ellene szól minden ésszerű érv. 

A Rendes polgári foglalkozású, megnyerő külsejű, rendezett körülmények között élő, tisztességes szándékú.

Mégis a Gonoszra vágysz, bár undorító és megveted magad. Testileg függőségben tart. És nem csak testileg, a vele való együttlét mélyrehatóan intellektuális és érzelmi. Arra gondolsz, tovább lehet lépni, vissza a Rendeshez, mégis vonz folyton és visszavonhatatlanul a Gonosz. A pillanatnyi vonzásból állandósuló és erősödő késztetés lesz. A Gonosszal a szex a lelkedig hatol. A Gonosszal egész éjszakás egyetlen aktus. A Gonosz mindenkinél kímélőbb és mindenkinél kínzóbb, hideg és meleg, fájó és életet pótló, jó és rossz. Nem is vagy magadnál, de az ő hangját hallod, kérdezel, és beszélsz legbelső dolgaidról. Az egyetlen, akinél megszűnik létezni az agyad. Rabszolgává válsz, aki képes bármit megtenni. Nem hagyományosan szereted, hanem megszállottan, érzékektől vezérelve, a gyilkolás határán.

Leszarja a világot, nincs törvénye, istene, főnöke. Tudod, hogy minden együttlét közelebb visz egy lépéssel a halálhoz, a szex gyilkosság, megölöd magad a másik emberben, testében, lelkében. Te is gonosszá válsz, megtisztulnál, bosszút állnál rajta, mert beszennyezett, magadon, mert hagytad magad, a világon, mely karjába taszított. Az együttlétben fájdalom van, magány kiszolgáltatottság, ragaszkodás, halál, feltámadás. Szeretet, ami abnormális, értelem, valami egészen egyedileg izgató, humor,  játék. És keserűség.

Elmegy, nem hív, várod, kedvesen biztat, nem enged elszakadni.
De a Rendes nem tudja kárpótolni azt a jót, amit a Gonosz adni tud..."

27 hozzászólás |

Hozzászólások

szerepek#1#27 2016-03-25 06:51:28
Sosem hittem a fekete-fehérben... színesebb a világ ennél, legalábbis az enyém. Mindenkiben van gonosz... és az sem evidens, hogy kihozza belőled az adott partner. S ha igen... akkor csűrhetjük-csavarhatjuk picit és akár már arról is beszélhetünk, hogy most akkor ki is a "gonosz"? :) avagy... rossz az, ki rosszra gondol!  :D  
ikeageza#1#26 2016-01-07 00:48:35
Erről - vagy legalábbis a témához kapcsolódóan - Kiss Tibor művészúr örökbecsű sorai jutnak eszembe:

"Szép az Isten, de annyira idegen,
rút az ördög, de nem hagy hidegen.
Övé a film és enyém a videó,
üres a szív, de hajt még a libidó."

Aztán jön a refrén:

"Csak a vágy alaktalan sziréna hangja hajt
a dögre vad hiéna rajt.
Ahol a halál parfümillatú,
pokolra hív a randevú."

És mily meglepő, a Quimby opusz címe: Libidó.

Ajánlom a teljes szöveget és természetesen magát a dalt is, nem csak a topic miatt, de természetesen azért is.

http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/6352/quimby/libido-zeneszoveg.html
castricum#1#25 2015-05-04 12:17:56
Szeretnék bemutatkozni. A nevem: Devil Laci, alias Lakatos Joker Winettou :-D
zaphir#1#24 2015-05-03 08:42:29
#czjohnny: alább válaszoltam, h sztem miért ostobaság... az 'és kész' a 'hagyjon már békén' udvariasabb formája - gy. k.
czjohnny#1#23 2015-05-03 01:52:44
#zaphir: 
Szeretnélek megnyugtatni. Egészen biztosan nem most úszott el ennek lehetősége! Kár ezért emésztened magad!
czjohnny#1#22 2015-05-03 01:49:59
No, akkor beszéljünk az ostobaságról:

Sokan nyomják ezt a van-e köztünk kémia szöveget. Nyilván mindenki érti, hogy mit akarnak ezzel kifejezni. De, ha van köztünk kémia, akkor az azt jelenti, hogy hatunk egymásra, van köztünk kölcsönhatás, reakcióba lépünk stb. Ezek mind igazak akkor is, ha két ember hányingert kap egymástól...
Egy dolog, hogy hatalmas közhely, a másik, hogy mellé még jó nagy hülyeség is. (Ilyen amikor vki alátámasztja, hogy miért is gondol vmit hülyeségnek. Bár kétségtelen, hogy az "és kész" érvelés is sok energiát és kreativitást igényel)
Szóval ha csak egy kis kémiára vágyik valaki, akkor javaslom például a Blaha aluljárót...
Remek, ha valaki az alapvető vágyát sem tudja értelmesen megfogalmazni. :)

Mindenféle személyeskedés pusztán a véletlen műve. Tehát nem illetek negatív jelzőkkel senkit, a félreértések elkerülése végett. Írásom pusztán az általános emberi hülyeség ellen irányul.
pandora#1#21 2015-05-02 19:08:43
#zaphir: 
Szívesen. A hozzászólásaidnak pedig örülök. A te véleményed pontosan olyan értékes, mint bárkié. Attól ha vitába bocsátkozom, nem azt jelenti hogy ne lenne más véleményének létjogosultsága!

Soha ne vedd személyeskedésnek ha valaki nem ért veled egyet, az nem neked szól hanem a véleményednek. Amihez minden körülmények között jogod van. Úgyhogy bármikor nyugodtan szólj csak hozzá, akkor is ha nem értesz egyet! Attól színes a világ. :)
zaphir#1#20 2015-05-02 18:49:49
#pandora: Fú... figyelj, az idézet szerintem ostobaság és kész. És szerintem nem tudod, hogy mi az a személyeskedés, mert folyamatosan személyeskedsz velem... Tényleg, ha nem szóltam volna, bölcs maradtam volna. Hagyjuk. További jó blogolást és elmélkedést és minden jót. Köszi, hogy energiát fordítottál rám és válaszoltál.
pandora#1#19 2015-05-02 18:45:17
#zaphir: 
Szerintem egy pillanatig sem személyeskedtünk.
Kijelentetted valamire nagy igazságként, ellentmondást nem tűrve hogy ostobaság. 

Azt hogy nem igazán élted még át a dolgot, könnyű belátni, hiszen akkor nem így vélekednél, hanem sokkal több empátiával.


zaphir#1#18 2015-05-02 18:43:12
#pandora: Nem tudtam, hogy ismerjük egymást személyesen... Ez a helyzet, amit idéztél egészen könnyedén kezelhető megfelelő önismerettel és önbizalommal. De nem szeretnék további személyeskedésbe elmenni. Örülök, hogy megtaláltad a kommentelők között, akivel egyetértésre jutottál!
czjohnny#1#17 2015-05-02 01:18:09
Google Translate:

Az a lényeg, hogy ti értitek.

Nemcsak az nem érdekel, hogy nem értek meg vmit, de azt sem akarom belátni, hogy lenne itt egyáltalán valami, amit meg kéne értenem.
pandora#1#16 2015-05-01 16:53:18
#zaphir: 
Örülj hogy nem érted!!! :D
Az írásban lévő Gonosz - tényleg gonosz. Függésben tart, lerombolja az önbizalmad, a tartásod, átformálja a személyiséged...és az egészet észre sem veszed. Csak azt hogy egyre jobban szenvedsz, nem te vagy te... és nem tudsz kitörni. 

Nem bántásból írtam, hogy nem érted. Aki nem tapasztalt meg egy ilyen szituációt, nem értheti. :)
zaphir#1#15 2015-05-01 16:31:18
#pandora: Az a lényeg, hogy ti értitek.
pandora#1#14 2015-05-01 15:08:43
#zaphir: 
Sajnálom hogy elbeszélünk egymás mellett, de azt hiszem, semmit nem értettél az írásból! :( 
Mondjuk az nem baj abból a szempontból, hogy - ahogy Ducinyuszi is említette - ezt csak az értheti, akinek volt ilyenben része...
aleksandros970#1#13 2015-05-01 14:14:30
#ducinyuszi: Van olyan, hogy valaki Rendes, de amikor összegabalyodsz vele akkor Gonosszá válik. De csak a szexben. Egyébként meg nagyon-nagyon Rendes. Szerintem ez a tökéletes partner. Nekem hihetetlen szerencsém van, hogy megtaláltam. Ha jól értettem neked is ilyen van. 
zaphir#1#12 2015-05-01 12:46:04
#pandora: Az általad, vagy az írás által, rosszfiúknak nevezett férfiak nem lehetnek polgári foglalkozású, megnyerő külsejű, rendezett körülmények között élő, tisztességes szándékúak? Dehogynem. Az más kérdés, hogy Te (vagy én) az a nő vagy-e (vagyok-e), akinek épp ezt a formáját akarja hozni.

Én a "rendesnek" is csak a rosszfiús oldalát tudom értékelni, az izgat, azt találom érdekesnek, egyáltalán: csak azt veszem észre.

További jó kalandozást és írást, bár szerencsésebb saját gondolatokat megosztani, mint NAGY IGAZSÁGOKAT...
pandora#1#11 2015-05-01 09:15:54
#ducinyuszi: 
Köszönöm. :)
ducinyuszi#1#10 2015-05-01 08:21:07
*pandora*: 

Csak az érti, aki benne volt-van. :)
Kívánom, hogy a befejezés neked is olyan legyen, amilyenre vágysz.  ;) 
szkuner#1#9 2015-05-01 01:13:07
#ducinyuszi: 
Nyuszi,  hát nem veszed észre,  hogy a Gonosz és a Rendes ( ha már így nevezzük)  nem kívülről érkezik,  hanem Te magad akarsz ilyen,  vagy olyan lenni. 
A férfi legfeljebb alkalmas arra,  hogy vele  valamelyik oldalt megelhesd. 
Egyébként nem csak a férfiak privilégiuma ez,  mert a nőknél ugyanúgy megtalalhato. 
Én is átéltem már ilyet. 
S,  azért állítom,  hogy a dolgok benned jatszódnak le,  te valtozol,  mert ahogy írtad is, egyszer csak kezdtél rátalálni önmagadra. 
Pedig Ő meg akkor is ugyanolyan Gonosz volt. 
Engem pl., már rég elengedett a Gonosz, ( nem szeretem ezt a szót, ) 
amikor én meg mindig olyan akartam lenni. 
Nekem csak jóval később jött a magamra találás. 
Tehát,  összegezve :
Olyan pasit/nőt fogunk ki magunknak,  amelyik oldalt meg szeretnénk élni. 
A felelősség sosem másé. 
És bármikor vissza csinálhajuk az egészet,  csak akarunk kell.
czjohnny#1#8 2015-04-30 23:55:30
Fordítok magyarra:

Bármivel kapcsolatban odabaszva, hogy ez ostobaság mindenféle érvek nélkül, azt jelenti, hogy kurvára betalált a dolog, de képtelen lenne az illető beismerni.
pandora#1#7 2015-04-30 23:20:08
#ducinyuszi: 
Végre valaki aki hajszál pontosan érti az írást. :)
Nagyon szerencsés vagy, hogy egy emberben találtad meg mindkettőt! Azt hiszem, aki már találkozott a Gonosszal, az többé nem tud csak úgy visszalépni egy Rendeshez. 
A történeted akár én is írhattam volna. Csak még a vége nem egyezik. ;)
ducinyuszi#1#6 2015-04-30 23:11:34
*pandora*: 

Összetalálkoztam a "Gonosszal" és rabul ejtett. Fogva tartott. Egyszerre jártam a mennyet és a poklot. Egyszerre adott és elvett. Egy idő után menekültem volna, de képtelen voltam. Aztán egyre több lett a pokol, és még mindig nem tudtam elszakadni. A pokol legmélyebb bugyraiban éltem minden nap. Soha, soha nem gondoltam, hogy így kifordulhatok magamból... ÉN!? Pont én? 

De egy idő után a fájdalom túl sok volt. Túl nagy. Túl erős. A gödör túl mély. Túl sötét. Minden nap belehaltam abba, hogy Ő nem engedett. Pedig kértem, hogy hadd menjek. De nem, Ő soha nem engedett. De én már nagyon szabadulni akartam. Nem akartam több könnyet. Nem akartam több bizonytalanságot. Nem akartam több szenvedést. Nem akartam több gonoszságot... Azt reméltem, történik "valami" amiért képes leszek elszakítani a láncaimat. 

És egy nap történt "valami". Nem, nem a Rendes jött, ő még váratott magára. Történt valami, amitől lehullt a szememről a fátyol. És már nem tudott rabul ejteni és fogva tartani. Mert láttam. Tisztán, fájdalmasan élesen. És láttam mindazt a gonoszságot, aki Ő volt. És láttam engem mivé tett. Beleláttam végre a lelke mélyére, és olyan szennyet és sötétséget találtam ott, amitől megrémültem. Hogy lehetséges, hogy Ő ilyen? Hiszen annyira más volt... De rájöttem, hogy nem Ő mindig ilyen volt, csak pontosan tudja, hogyan kell egy nőt elvarázsolni és rabul ejteni, majd játszani vele. Mert ő gonosz. Mert neki az létszükséglet. Ez élteti! És akkor képes voltam a láncot elszakítani. Egyszer és mindenkorra.

Az idő telt, és bár sokan próbálkoztak, de nem találtam egyikükben sem azt a valamit. Nem, nem a Gonoszt kerestem, abból elég volt egy életre. Megtanultam, hogy nem éri meg! Azért a pillanatnyi gyönyörért nem éri meg a fájdalom, nem éri meg a lánc. De nem is a Rendest akartam. Azt akartam, akiben épp megfelelő arányban van meg a Gonosz és a Rendes is. Lassan én is magamra találtam. Végre én én voltam. És amikor eljött az ideje, akkor eljött az a Rendes, akiben ott volt az a csipetnyi Gonosz is, pont annyi, hogy felkavarjon teljesen, de pont annyira "Rendes", hogy ne fájjon, hogy kimondhassam: boldog vagyok. Az arany középút a jó. Akivel ha úgy akarjuk a szex vad, gátlástalan, észvesztő, ahol minden vágyunk valóra válik. Ha úgy akarjuk, gyengéd, szerelmes szeretkezés. De aki soha nem bántana, aki törődik azzal akit szeret, gondoskodik róla, vigyázza, óvja, minden szavát és kívánságát teljesíti, és mindennél jobban szereti. 

Hogy megérte-e a Gonosszal lenni? Ha a fájdalmat nézem, azt mondom: NEM! Ha azt nézem, amit tanultam belőle, azt mondom: IGEN. Igen, mert lehetővé tette, hogy újra önmagam legyek. Hogy megtanuljam amit meg kellett tanulnom. Meglepő módon ő vezetett el ahhoz, hogy rám találjon a Rendes ezzel a csipetnyi gonoszsággal. És most boldog vagyok a "Rendes-Gonosz"-ommal. :) 
pandora#1#5 2015-04-30 22:35:07
#lacos75: 

Az eszével - azonnal és rögtön! Így igaz. Az eszével senki nem választaná a Gonoszt! Nem is vágyik rá.
De ha egyszer összetalálkozik vele és rabul ejti...fogoly, amíg a Gonosz el nem engedi. Vagy egy roppant kitartó Rendes ki nem szabadítja. :)
lacos75#1#4 2015-04-30 22:29:29
Nekem két dolog jut erről eszembe:
A Gonosszal való szex vad,gátlástalan orgia.Lelked,tested legsötétebb vágyai.A pillanatnak létezel és elsődleges az én kielégülése.
A Rendessel való szex az szeretkezés,szerelem és nem számít a gonosz csábítása,az önző alantas vágyak.A másiknak élsz,Ő a középpont nem saját magad.A pillanatnál sokkal tovább tart s ha szerencsés az ember akkor élete végéig.
Szerintem mindenkinél eljön az idő amikor  ha lehet a Gonosz által nyújtott pillanatnyi öröm helyet inkább a Rendestől kapott hosszantartó boldogságot választaná.
pandora#1#3 2015-04-30 21:44:55
#zaphir: 

Az "ostobaság" elég tág fogalom, ráadásul indoklás nélkül inkább ítélkezés mint vélemény. Talán "szerinted" ostobaság, így ok. :) 
Esetleg érvek? Miért érzed ostobaságnak?
Sosem bűvöltek el a "rosszfiúk"? Sosem érezted úgy hogy nem kellene és mégis? ;)
zaphir#1#2 2015-04-30 17:45:59
Bocsi, de ez egy akkora ostobaság, amit ide bemásoltál! (Tehát nem téged illettelek a jelzővel, a félreértések elkerülése végett...)
szkuner#1#1 2015-04-30 08:21:24
Mindenből kettő van , ez a dualitás .
Igen-nem .

Illetve , egy dolog az , csak a hozzá kapcsolódó viszonyunk kettős .
A fejünkben választjuk szét mert- nem tudunk - nem vagyunk képesek másként hozzáállni .
Szükségünk van a kategóriákra , így vagyunk bekódolva .

Ezen belül , a szexre vonatkozó kategóriák , Gonosz , Rendes , épp úgy agyban hozzákapcsolt " fiókok " .
Ám , ha már így "sikerült" a dolgokat szétválasztani , akkor nem árt megismerkedni mindkét szélsőséggel , hogy jobban átlássuk az egészet .
Ha csak az egyik felére van rálátás , akkor a világnak is csak egy darabját ismerhetjük, ezért érdemes törekedni az egész megtapasztalására .


Ajánlott szobák
#bdsm_szoba3320BDSM - extrém szexualitás
Ajánlott szobák
#biszex_szoba119160Biszexuális vagy, be kell lépned!

#cockhuntergirl410Csak 55 + BDSM SLUT ÉLŐKAMERA! NINCS SÚGÁS!!

#toecskoelj200jófej és dug6ó alkalmi vagyok, a héten Mgnm?
Ajánlott szobák
#maszti_szoba610Eropolis hivatalos maszti szobája

#centrum_szoba410Belvárosi szexmentes csevegő
Ajánlott szobák
#homo_szoba67110Meleg férfiak egymás között
Ajánlott szobák
#hetero_szoba53140Heteroszexuális vadászterület
Ajánlott szobák
#leszbi_szoba200Csak csajok, leszbikus kapcsolatok
Ajánlott szobák
#profi_csajok910Türelmi zónás csajok várnak

#profi_pasik100Türelmi zónás pasik várnak
Ajánlott szobák
#transz_szoba2650Transzszexuális csevegő








A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.