hirdetés
Ha nem vagy örömpolgár, július 20-tól a chatet is csak minimum 1 Bizalom Ponttal használhatod
Simple vásárlói tájékoztatófolyt.

itt vagy: Eropolis > Belváros > Blog > orpheo > 22

hirdetés

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


orpheo blogja


Gépház
Itt olvashatsz Eropolis városfejlesztő munkáiról, csavarok, szögek, és egyéb érdekes dolgok.
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »

folyt.
#22 (2006-12-21 10:59:44)

az online ablakban a főablakba visszamutató linkek most kicsit érdekesen viselkednek -- ez így is marad, mondom az okokat.

szóval, a cél az, hogy az online ablakot akár a főablak lezárásával is lehessen működtetni, és csak akkor kelljen felhozni a főablakot, ha van valami esemény.

ez a firefoxnál teljesen jól működik (ha kell, megnyit maga alá egy új ablakot, ha még ott a főablak, akkor abban megy oda, ahova kell), viszont nem tudni, az IE6 melyik frissítésével szűnt meg a self.opener.closed property helyes kezelése, sőt, maga a self.opener objektum megfelelő kezelése. bár a firefox sem a hivatalos JS szabvány szerint működik (nincs objektum lezárt szülőablak esetén -- erre legalább lehet ellenőrizni), IE6nál van objektum, csak épp valami lecsonkolt, béna izé, aminek ha a closed propertyjére merek hivatkozni, a JS összeszarja magát, és leáll. ergo: per pill nem tudok megbízható, működő módszert a szülőablak lezárt állapotának vizsgálatára.

így aztán, ha IE6nál az online ablakból kattintunk valami olyanra, ami a főablakba irányul, még nyitott főablak esetén is létrehoz egy új "főablakot", ami ugyan kicsit kellemetlen, de legalább betonbiztosan működik.

tehát ha valaki kérdezi, ez nem hiba, ennek egyelőre sajnos tényleg így kell működnie. még fogok nézelődni egy picit, hátha van egy .properties property, vagy valami, amit IE6 alatt használhatnék, de kétlem, hogy van. ha lenne mégis, akkor visszatér a normális működés. ha nincs, akkor marad ez.

az IE6 fejlesztői meg eszegessenek szépen nagy-nagy szarkupacokat, hogy egy ilyen triviális dolgot nem tudnak megoldani. (ha meg szándékos (mondjuk egy új tainted objektum bevezetése), akkor meg kívánom nekik, hogy karácsonyra ne kapjanak semmit, böh.)

Nincs hozzászólás. |

Hozzászólásokhirdetés


A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.