hirdetés
Ha nem vagy örömpolgár, július 20-tól a chatet is csak minimum 1 Bizalom Ponttal használhatod
Simple vásárlói tájékoztatószereptévesztés

itt vagy: Eropolis > Belváros > Blog > orpheo > 50

hirdetés

Ha elfelejtetted a jelszavad...
Ha még nem vagy tag...

Írd meg az életed, írd meg a mai napod! Volt ma szex? Jó volt? Mi volt a jó benne és mi hiányzott? Mi húzott fel a legjobban ma? S minek örültél? Mi volt a legérdekesebb ma Eropolisban? Hát a külvilágban mi történt? Inkább a főnököddel vagy inkább a szomszédoddal feküdnél le? Vagy egyikkel sem?
Ha te is szeretnél blogot, örömpolgárnak kell lenned!


orpheo blogja


Gépház
Itt olvashatsz Eropolis városfejlesztő munkáiról, csavarok, szögek, és egyéb érdekes dolgok.
« előző bejegyzés^ összes bejegyzés ^következő bejegyzés »

szereptévesztés
#50 (2010-10-14 09:30:10)

többszörös is. de haladjunk sorba...

szóval itt van ez a kérdőív dolog. tök jó kezdeményezés volt, segíthettünk egy tagunknak a szakdolgozat-megírásában, amiből aztán kinőtt egy még nagyobb szexuálpszichológiai kutatás lehetősége; és valljuk be, hol is lehetne ezt jobb merítéssel végezni, mint eropolisban -- itt aztán mindenféle ember megfordul, és ugye egy kutatásban minél nagyobb a merítés, minél többféle személyiség, annál inkább nevezhető a kutatás reprezentatívnak -- legalábbis ami az online párkeresést és a szexualitást illet. csökken a torzulás, csökken a statisztikai hiba stb.

a kérdőívben a kiötlőinek több hetes munkája van, én az utolsó héten kapcsolódtam bele, kutatási tapasztalataim alapján én is bővítettem, írtam át benne dolgokat, hogy még alaposabb lehessen a kutatás (a 7 napos örömpolgári bón is az én ötletem volt, mert tiszában vagyok vele, hogy a kérdőív nem rövid, ha valaki komolyan rászánja az időt, és ezt illik valamivel honorálni). az indítás előtti öt napban gyakran napi 12 órát is dolgoztam azon, hogy minél simábban mehessenek a dolgok -- és az egyik ilyen nap ráadásul az volt, amikor eljegyeztük egymást a barátnőmmel. szóval én is beleadtam apait, anyait. és itt követtem el az én szereptévesztésemet. miért?

ugyanis meg sem fordult a fejemben, hogy valaki csak azért töltené ki, hogy megkapja az örömpolgársági bónt -- és akkor is úgy, hogy nagy valószínűséggel el sem olvassa a kérdéseket és a válaszokat, csak addig kattintgat, amíg tovább nem engedi a rendszer. ezt akkor láttuk, amikor a fellövés után negyed órával már volt úgy ötven új örömpolgár. a kérdőívet pedig, több kitöltés alapján, úgy ítéltük meg, hogy legalább fél óra kitölteni. ekkor vezettük azt be, hogy akinél a kérdőív-rendszer potenciálisan hibás kitöltést jelez, az nem kapja meg automatikusan a bónt. (bár vannak a kérdőívben belső ellenőrzéses kérdések, azokat nehéz menet közben mindig ellenőrizni, ezért a nominális kitöltési idő alapján bíráljuk el egy-egy kérdőív érvényességét.) az általunk megadott -- és azóta lazított -- kitöltési idő hosszával lehet vitatkozni, de az utólagos statisztikák minket igazolnak, a helyesnek megítélt kérdőívek kitöltési idejének átlaga kb. 45-50 perc, a kérdőívek kb. 40%-t ítélte a rendszer túl gyorsnak (ez úgy 1500 kérdőívet jelent), ehhez képest az ilyenkor utóellenőrzéssel megkapható bónért -- akik, feltételezzük, tényleg nem kamuztak, csak beleestek a "statisztikai hiba szórásába", és profik kérdőív-kitöltésben/nagyon ismerik magukat/rettentő gyorsan olvasnak és értelmeznek, és emiatt aztán használható a kérdőívük, és jár is érte a bón -- jelentkeztek, ők úgy százan voltak eddig -- 1-2 kivétellel eltekintve meg is kapták a bónjukat, mert az utóellenőrzés alapján érvényesen, gondosan töltötték ki a kérdőívüket. szóval, utólag, minket igazoltak a paraméterek. az én szereptévesztésem a dologban ott volt, hogy lelkes kutató-asszisztensként, és nem az eropolison sajnos már szükséges "rendszabályozóként" álltam a dologhoz. túlságosan is naívan azt hittem, hogy másoknak is egyértelmű, hogy ha már kitöltenek egy kérdőívet, akkor azt lelkiismeretesen teszik, ezért alapvetően mindenki kapott bónt -- az indítás tapasztalatai mutatták, hogy én egy nagy hülye vagyok. az az első kb. 45-50 örömpolgárság, amit nagy valószínűséggel értékelhetetlen kérdőívekért cserébe kiosztottunk, a mi tanulópénzünk.

igen, mi is követtünk el kommunikációs bakikat, nem volt az elején teljesen egyértelmű, hogy miért nem fogad el egyes kérdőíveket a rendszer, stb, de ezt már kedden, viszonylag korán, orvosoltuk is, és kedd déltől gyakorlatilag nagyüzemben kezdtem megadni a bónokat a sikeresen utóellenőrzött kérdőívekért. azóta is flottul mennek a dolgok.

viszont nem én vagyok az egyetlen szereptévesztő itt. óriási tévedésben vannak azok a polgárok, akik -- sajnos a magyarországi mentalitásnak megfelelően -- elvárják, hogy a bónt megkapják, attól függetlenül, hogy nagy ívben szartak-e a kérdőív helyes, lelkiismeretes kitöltésére, vagy nem. igaz, a legelején nem is emeltük ki, hogy a bón csak a számunkra is használható kérdőív-kitöltésért jár -- ez valahogy nekem, első szereptévesztőnek, implicite benne volt. tudjátok, ahogy a rómaiak is megmondták, quid pro quo. valamit valamiért. nekem ez természetes; sajnos gyakran elfelejtem, hogy magyarországon ez abszolúte nem az.

itt vannak még azok a szereptévesztők, akik csak hőzöngeni bírtak -- az esetek nagy részében szerintem ők tudták, hogy csak ide-oda kattintgattak, ezért esélyük sem lenne a válaszaik felidézésére, de azért "bepróbálkoztak", hátha talán összeszarom magamat az elbődülésüktől, és reszketve adom is nekik a bónt. hát nem.

itt vannak azok is, akik arra hivatkozva, hogy ők túl okosak, ezért tudtak gyorsan végigmenni a kérdőíven, és mit nevezzük mi őket hazugnak, stb, és csalók vagyunk, és tipikus, és estébé... akik a fene nagy okosságukban nem vettek annyi fáradtságot, hogy elolvassák a blog szövegét, ahol eléggé világosan leírtam, hogy igen, tényleg lehetnek olyanok, akiknek gyorsabban megy, mint az általunk megszabott minimum idő, és azok jelentkezzenek, mert nekünk is fontosak, és a rövid ellenőrzés után adjuk a bónt, stb... ha olvasni nem tudnak, csak írni, akkor azt hiszem, valahol jogos is, hogy ne kapjanak bónt, mert vajon mennyire hihetünk a válaszaiknak, ha teszemazt a kérdéseket sem olvasták el?

és hadd beszéljek egy kicsit eropolisról. még a hősi időkben, amikor szex.org néven futott, én csak annyiban vettem részt benne, hogy az én akkori munkahelyemen futott a szerver, és én üzemeltettem a "vasat", ezen túl nem volt semmi más közöm a rendszerhez. amikor szexmaster úgy 2004 környékén megkeresett, hogy nem ismerek-e programozót, aki egy egészen vad ötletet -- erotikaváros, negyedekkel, polgárokkal, stb -- le tudna programozni, szívesen ugrottam a témára, mert kihívás volt, és nem is rossz pénz. azóta jobbára egyszemélyben programoztam le egész eropolist (a videochatet nem, csak a szöveges részét), és erre a site-ra vagyok a legbüszkébb összes webes munkám közül (márpedig volt jónéhány).

eropolist három erő teremtette: szexmaster elképzelései, kitartása, és anyagi áldozata (és az utóbbi időben, az ő java-programozása is); az én kétkezi munkám -- lassanként már 6 éve!; és persze TI, akik használjátok, akik az általunk lefektetett eszközök segítségével igazi közösséggé tettétek eropolist. büszkék vagyunk rá. hat év munkája, jelentős anyagi áldozatai (még mindig nem termelte vissza eropolis az összes befektetett pénzt), de hát ilyen az, ha az ember nem csak anyagi megfontolásból, de valahol "szerelemből" is csinálja a dolgokat. és ott vannak még a bírók, a moderátorok, akik szintén "szerelemből" dolgoznak, gyakran keményen, sokat: nekik nem tudunk eléggé hálásak lenni.

de vannak szereptévesztő emberek -- és legtöbbször ezek azok, akik egy kanyi vasat sem áldoztak soha eropolisra, tehát tipikusan még nem is örömpolgárok --, akik _elvárják_ eropolist. természetesnek veszik a létét, és itt verik a nyálukat, hogy ők mekkora nagy emberek, és mennyire szar eropolis, stb, stb. leköpni, kritizálni tudnak, miközben jó eséllyel ők még semmit nem tettek le az asztalra (egyszerű pszichológiai tény, hogy akinek rendben van az önbecsülése (=tudja, hogy már tett le valamit az asztalra), azok a leginkább konstruktívak a kritikájukban). nekik eropolis alanyi jogon _jár_. és milyen szar, és elmennek máshová. aztán mégis itt vannak még mindig. mert mutasson nekem valaki egy másik site-ot, ahol erotika témában ilyen közösség lenne, ennyi funkcióval, ami ennyire ingyenes/olcsó lenne. na? hát ez az. persze az interneten, ahol egyelőre még minden jobbára anonim, könnyű ezt megtenni -- mindenki ismerheti az anonimitás személyiségtorzító hatásait, aki csak egyszer is volt tömegben, egyszer is látogatott egy nyilvános, moderálatlan fórumot.

persze az is igaz, hogy szerencsére az olyanok, akik azt hiszik, hogy semmiért nekik minden jár, kevesen vannak az egész közösséghez képest. de hangosak, és ezért lehet időről-időre bántó a jelenlétük. nekik azt üzenem: tessék, lehet jobbat építeni. próbáljátok meg. és amikor pár év befektetett munka után valaki, aki annyit tett csak, hogy regisztrált, elkezdi rázni az öklét felétek, hogy húdeszarok vagytok, megtudjátok, milyen érzés is ez. és mi még legtöbbször ki sem tiltjuk az ilyeneket, hiszen a vélemény szabad.

nektek viszont, akik egyszerűen szerettek ide járni, akik csak egyszerűen használjátok eropolist, akik időről-időre konstruktív javaslatokkal, normális hangvételű hibajelentésekkel segítitek munkánkat, *köszönjük nektek*. általatok, veletek, belőletek épül a közösség.

14 hozzászólás | eropolis  vélemény  

Hozzászólások

orpheo
#19 (2010-10-15 07:20:12) |
#szexmaster: ez a szomorú, hogy java programozásod java szerver-oldali, így javarészt láthatatlan. :D
clary
#18 (2010-10-15 06:15:46) |
#szexmaster: :Hehe :D
szexmaster
#17 (2010-10-15 04:19:56) |
#clary: 

Bassz Klári, jól kicsavartál :D
mármint a szavaimat, nehogy valaki félre értse.
clary
#16 (2010-10-15 04:03:24) |
#szexmaster: Nem is örülnél neki ha mindenki a javadat akarná? :D Hát ne add! :D
szexmaster
#15 (2010-10-15 02:17:33) |
Kedves  orpheo! :P

Örülök a bejegyzésednek, és köszönöm. Ez így sokkal hitelesebb, mint ha én írtam volna. Annál is inkább, mert nem beszéltük meg, tehát kellemes meglepetés volt.

És csak egy helyen szeretném pontosítani. Azt írod "még mindig nem termelte vissza eropolis az összes befektetett pénzt"
Ez talán úgy pontosabb, hogy el sem kezdte visszatermelni, de 2 éve önfenntartó, tehát nem kell tovább finanszírozni.

No és van még valami, ami ezek szerint neked is újdonság. Valóban azt kérdeztem tőled, hogy tudsz -e ajánlani valakit, aki az őrült terveimet leprogramozza, de eszembe sem jutott, hogy valaki más csinálná, mint *te* :D

Szóval, hogy mindenki tudja, jó csapat vagyunk, persze a java programozásomat elhallgathattad volna, még a végén keresni kezdik a javat ;)
vezuv69
#14 (2010-10-14 21:17:08) |
Helló! Kitöltöttem kb 30-32 perc alatt. Nem a bónusz miatt, hanem mert kíváncsi vagyok. Remélem sgítettem egy kicsit. Üdv, sok sikert!
lencsilany
#12 (2010-10-14 19:45:59) |
75 Ft...Ennyi pénzben az egyhetes örömpolgárság...Műbalhék műemberektől...Sajnálom,hogy kellemetlen érzéseket keltenek.Ha lejár ez az egy hét,"befizetek" három hónapra :) Napi 12 Ft :) Mert sokan várnak el mindenfélét,de tenni érte...
Gratulálunk az eljegyzéshez :)
Ui.Időnként véletlenül kilépek a csoportomból,mert ugrik a képernyő.s rossz helyre kattintok...Nem lehetne biztonsági kérdést is feltenni,hogy "Biiiiiiztos ki akarsz lépni ebből a csoportból?" :),nem egyből kiléptetni...
szokesziren
#11 (2010-10-14 19:16:25) |
*Orpheo* Én sem mai vagyok eropolison..hiszennem titok "baba49" voltam anno..ez nem most volt !!Én aztmondom a Te *munkád* csak köszönni lehet !!
Érzem a szomorúságot a leveledből..ne légy az !!Mi akik valóban régen vagyunk eropolisba tudjuk jól sokat dolgoztatok azért hogy ez legyen és fejlődjön !!
Azok akik piszkálódóan irnak ..nem hiszem megérdemlik hogy koptasd értük a clavit!!Sokan vagyunk akik igen tisztelik a *vezetőséget* hiszen értünk vagytok!!

*Gratulálok neked* Veled örülünk !!
orpheo
#10 (2010-10-14 16:30:03) |
#krisz9840: egyébként ez az a blog, ahová a konstruktív javaslatokat, kritikákat lehet írni.
orpheo
#8 (2010-10-14 14:43:37) |
#krisz9840: ez elvileg szép és jó lenne, csakhogy... ha elolvasod az előző blogbejegyzést, akkor kiderülhet számodra, hogy amiért nem adunk bónt, azt nem is használjuk fel az elemzés során. az utóellenőrzésnél az ilyen, a rendszer által hibásnak tekintett kérdőív-kitöltést állítom vissza rendben levőre, és ezért is jár érte a bón. tehát ha nem kell a bón, nem gond -- akár add valaki másnak, szép ajándék :) --, de ha szeretnéd, hogy a válaszaid belekerüljenek a feldolgozottak közé, akkor azért küldj üzenetet, hogy ellenőrizhessem az adatlapodat.
frenky34
#7 (2010-10-14 14:42:56) |
Szia orpheo,
tényleg ne vedd komolyan az ostoba,buta emberek "csakrúgjunkrajtadegyet" beszólásait.
Köszönjük és értékeljük a munkád, hidd el, csak azt kérjük, így tovább!
clary
#5 (2010-10-14 12:41:57) |
#orpheo: Ne feledd, hogy az eljegyzés már az esküvő előjátéka, hogy stílusos legyek :) Sőt, nagyon sokan be is érik ennyivel. Ki az anyagiak, ki egyéb okok, pl. egy szülői válással végződött házasság miatt :( vagy épp mind a kettő.
Én azt mondom maradj mindig idealista, az rossz vért nem szül. Nekem például semmi hibám nincs(jaj istenem, miért recseg a plafon? :D ), de született optimista vagyok -aki azért igyekszik reálisan nézni a dolgokat :)

orpheo
#2 (2010-10-14 10:36:56) |
#clary: ó, még nem. :) ez csak eljegyzés volt, az esküvő még messze. nem, amit kiérezhetsz, az az a szomorúság, amit mindig érzek, amikor szembesülök vele, hogy mennyire messze áll a világ nem hogy az ideálistól, de a normálistól. csillagjegyem révén örök idealista maradok, ez van. :)
clary
#1 (2010-10-14 10:31:11) |
No comment.
De miért érzek szomorúságot a hangvételből? Való igaz, hogy vannak ilyen emberek, sőt voltak és sajnos még lesznek is. Ez tényleg szomorú tény, de ezért ne Te legyél már elkeseredett :) Tudd, hogy ők vannak kevesebben -tapasztalatom és reményeim szerint. És tudod mi a leginkább szomorú ebben? Hogy ők boldogtalanok. Lehet mindenük megvan, teli vannak pénzzel, csak éppen a legfontosabb hiányzik az életükből, a boldogság, a harmónia. 


És most rájöttem miért ez a szomorúság. Hiszen Te most egy boldog esemény előtt állsz és szeretnéd ha mások is örülnének. Hidd el vagyunk jó páran aki örülünk ha mások is boldogok. És kívánom Neked, Nektek, hogy ez az öröm és boldogság hosszú, hosszú éveken át kitartson.
És köszönjük a kitartó munkádat :)
De hol van már az a szégyenlős/pirulós szmájli? :D


hirdetés


A felhasználói élmény biztosításához Eropolis cookie-kat használ. Tudj meg többet.     Rendben, elfogadom.